Business Internaţional

Opoziţia rusă susţine că au fost comise mii de acte frauduloase în cadrul alegerilor prezidenţiale. Care este prezenţa la urne

Opoziţia rusă susţine că au fost comise mii de acte...

Autor: Marian Avram

18.03.2018, 15:02 94

Potrivit organizaţiei ”Golos”, un ONG specializat în monitorizarea alegerilor, în cadrul alegerilor prezidenţiale de duminică au existat peste 1.800 de fraude, printre care umplerea urnelor cu buletine de vot invalidate, voturi multiple sau obstrucţionarea activităţii observatorilor.

Şi susţinătorii lui Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia căruia i-a fost interzis să participe la alegeri, au precizat că au semnalat sute de cazuri de fraude, mai ales în Moscova şi Sankt Petersburg. Mai mult decât atât, activiştii opoziţiei ruse au precizat că mai mulţi alegători au fost transportaţi cu autobuzul la secţii de votare de către Poliţie şi au fost distribuite cupoane de reduceri oamenilor care se prezintă la vot.

Comisia Electorală Centrală din Rusia a precizat că participarea la vot până la ora 12.00 a fost de 34.72%, record faţă de alegerile prezidenţiale precedente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO