Business Internaţional

Optimism pe Wall Street: cea mai bună şedinţă din ultimele cinci luni

Optimism pe Wall Street: cea mai bună şedinţă din ultimele cinci luni

Autor: Vlad Popescu

20.07.2011, 10:20 713

Bursa de la New York a închis marţi în urcare, după cea mai bunăşedinţă din martie, datorită rezultatelor solide ale companiilor petrimestrul al doilea şi speranţelor tot mai mari că politicienii dela Washington vor ajunge la un acord privind deficitul şi datoriade stat, transmite Reuters.

Rezultatele trimestriale ale IBM şi Coca-Cola au susţinutsectoarele tehnologiei si bunurilor de consum.

Totodată, acţiunile Apple au urcat la maximul ultimului an, înaşteptarea rezultatelor financiare ale companiei, care au fostprezentate după închiderea şedinţei bursiere.

Piaţa Nasdaq a urcat peste 2%, datorită aprecierii acţiunilordin sectorul tehnologiei.

"Avântul" pieţei a urcat pe finalul zilei, după ce preşedinteleSUA Barack Obama a sugerat că politicienii de la Washington facprogrese în sensul unui acord de 3.750 miliarde de dolari pentrureducerea deficitului bugetar.

Casa Albă şi Congresul trebuie să aprobe până pe 2 augustridicarea plafonului datoriei de stat a SUA, pentru a evitaprobleme cu onorarea obligaţiilor financiare.

În sectorul bancar, Goldman Sachs şi Bank of America au închisîn scădere în urma rezultatelor trimestriale dezamăgitoare. WellsFargo a urcat însă puternic, cu 5,7%, datorită profitului pesteaşteptări.

Indicii Dow Jones Industrial Average şi Standard & Poor's(S&P) 500 au urcat cu 1,63%, iar piaţa Nasdaq a avansat cu2,22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO