Business Internaţional

Oraşul Barcelona, paralizat din cauza creşterii violenţelor din cadrul protestelor

Oraşul Barcelona, paralizat din cauza creşterii...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

18.10.2019, 17:16 8762

Protestele din Catalonia, manifestate ca reacţie la decizia Curţii Supreme din Spania de a aresta nouă lideri ai mişcării secesioniste, continuă în cea de-a cincea zi, atingând un nivel înalt al violenţelor şi blocând întreg oraşul Barcelona, relatează site-ul postului BBC.

Zeci de mii de protestatari au ocupat, vineri dimineaţă, oraşul spaniol, oprind trenurile şi blocând străzile din Barcelona, pentru a reacţiona la decizia de luni a instanţei supreme spaniole de a-i aresta pe nouă lideri catalani.

Ca urmare a stării de paralizie a oraşului, meciul de fotbal dintre echipele Barcelona şi Real Mardid, programat pe 26 octombrie.

Similar, catedrala Sagrada Familia din Barcelona, una din cele mai importante atracţii turistice ale oraşului, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Twitter, închiderea temporară a clădirii, dat fiind faptul că protestatarii au blocat intrarea în clădire.

Decizia Curţii Supreme din Spania de a aresta nouă lideri ai mişcării secesioniste din Catalonia, emisă luni, a determinat apariţia celor mai violente proteste de stradă cu care statul spaniol s-a confruntat în ultimele decenii.

Cel puţin 96 de oameni au fost răniţi în cadrul manifestaţiilor de protest în cele cinci zile consecutive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO