Business Internaţional

Oraşul ucrainean Severodonetsk, una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei - ministru

Oraşul ucrainean Severodonetsk, una dintre...

Autor: Andreea Tobias

22.05.2022, 10:40 129

Oraşul Severodonetsk din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, este una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei, în timp ce forţele sale desfăşoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Cel mai recent raport de informaţii arată astfel:

„Singura companie operaţională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfăşurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas. Prezenţa lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forţe (CGF), care este singura formaţiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reuşit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei”, potrivit The Guardian.

Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor principale de luptă pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia.

„Zona Severodonetsk rămâne una dintre priorităţile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfăşurate, este puţin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei", se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO