Business Internaţional

Oraşul unde costul de trai este atât de ridicat încât dacă câştigi 100.000 de dolari pe an este încadrat automat la ”venituri mici”

Oraşul unde costul de trai este atât de ridicat încât...

Autor: Răzvan Botea

30.06.2018, 19:07 2864

Pentru a fi încadrată automat la categoria „venituri foarte mici”, o familie de patru persoane din San Francisco nu trebuie să câştige mai mult de 117.400 de dolari pe an, realatează Business Insider.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Departamentul de Gospodării şi Dezvoltare Urbană al SUA, într-un raport recent lansat. Raportul este despre nivelul de trai al familiilor din SUA, iar zona metropolitană San Francisco este uşor sub media de venit din zonă de 118.400 de dolari anual.

Pentru a fi încadrate la „venituri foarte mici”, familiile de patru persoane trebuie să câştige în limita a 73.300 de dolari anual, iar cei care câştigă 44.000 de dolari sunt încadraţi ca având „venituri extrem de mici”.

Prin comparaţie, în New York, limita ca o familie să depună dosarul pentru „venituri mici” este de 83.450 de dolari, iar în Baltimore sau Phoenix această limită este de 71.900, respectiv 55.300.

Costul de trai din San Francisco nu este nicio surpriză. În ultimii ani, zona se confruntă cu o criză a preţurilor imobiliarelor, care pare că se acutizează. Cum foarte multe companii din IT îşi stabilesc sediile în zonă, salariile mari din această industrie fac ca preţurile imobilelor să crească în continuare.

Unele autorităţi din zonă văd creşterea taxelor pentru giganţi precum Apple sau Google ca o posibilă soluţie. De exemplu, Mountain View şi Copertino au propus recent taxe de 150 de dolari pe cap de angajat pentru aceste companii. Veniturile din aceste taxe se vor adresa proiectelor precum cele pentru persoanele fără adăpost sau problemelor de trafic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO