Business Internaţional

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă: Europa a avut în ultima săptămână cea mai mare contribuţie la infecţiile şi decesele cauzate de COVID-19, în ciuda măsurilor de distanţare aplicate în aproape toate ţările continentului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă: Europa a...

Autor: Eduard Ivanovici

28.11.2020, 14:00 162

Europa a continuat să aibă şi săptămâna trecută cea mai mare contribuţie la infecţiile şi decesele cauzate de COVID-19 la nivel global, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în ciuda semnelor conform cărora ultimele măsuri de distanţare ar fi început să controleze răspândirea virusului.

Astfel, Europa a înregistrat în ultima săptămână 44% din cazurile de coronavirus la nivel mondial şi 49% din numărul total de decese, reiese dintr-un raport al OMS, citat de CNN.

Chiar dacă numărul de cazuri noi din regiune scade de la o săptămână la alta, numărul de decese continuă să crească, raportându-se săptămâna trecută 32.684 de morţi.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că liderii UE nu ar trebui să se grăbească în ridicarea restricţiilor de circulaţie.

„Sunt conştientă că proprietarii de magazine, barmanii şi chelnerii vor să ridicăm măsurile, însă am învăţat încă din vară să nu repetăm aceleaşi greşeli. Relaxarea timpurie a restricţiilor poate genera un al treilea val după perioada Crăciunului”, a spus von der Leyen.

Uniunea Europeană ar trebui să semneze până la sfârşitul lunii şase contracte cu diferiţi producători pentru distribuirea vaccinurilor de combatere a virusului SARS-CoV-2, a declarat Agnès Pannier-Runacher, ministrul adjunct responsabil de industria franceză.

Până acum s-au semnat patru contracte şi celelalte două sunt aproape de a fi finalizate. Comisia a anunţat marţi că a încheiat un acord cu compania farmaceutică moderna pentru 160 de milioane de doze.

Europa numără în prezent aproape 17 milioane de infecţii cu coronavirus şi circa 380.000 de morţi. Aproximativ 6,7 milioane de persoane au fost declarate vindecate, conform Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO