Business Internaţional

Orientul Mijlociu, un butoi cu pulbere: Un incident ciudat era să declanşeze noi confruntări militare de amploare. Fulgere au cauzat lansarea din Fâşia Gaza spre Israel a unor rachete ale mişcării Hamas

Orientul Mijlociu, un butoi cu pulbere: Un incident...

Autor: Mihai Draghici

24.10.2018, 15:57 187

Potrivit publicaţiilor Yedioth Ahronoth şi Times of Israel, membrii Guvernului israelian acceptă ipoteza că lansarea a două rachete Grad din Fâşia Gaza în urmă cu câteva zile a fost provocată de fulgere.

"Nu ar fi fost corect să declanşăm un război din cauza vremii", a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru al Guvernului israelian.

La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Ayelet Shaked, a declarat pentru postul public de radio din Israel că, deşi nu poate confirma că vremea a fost responsabilă, mişcarea islamistă "Hamas nu a vrut să lanseze rachetele".

Rachetele au fost lansate din Fâşia Gaza într-o noapte, săptămâna trecută. Una a lovit o casă situată în oraşul israelian Beersheba, dar nicio persoană nu a fost rănită. A doua rachetă a căzut în Marea Mediterană, în largul oraşului Tel Aviv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO