Business Internaţional

Originea epidemiei de coronavirus în Franţa, demontată de un studiu. Cum s-ar fi răspândit de fapt boala

Originea epidemiei de coronavirus în Franţa, demontată...

Autor: Mediafax

09.05.2020, 18:21 332

Epidemia de coronavirus din Franţa nu ar fi venit din China sau Italia, sugerează un nou studiu. Cercetătorii atrag atenţia cu privire la necesitatea de a monitoriza mai bine pacienţii asimptomatici. Studiul subliniază eficacitatea primelor măsuri de izolare. 

Un studiu genetic realizat de Institutul Pasteur şi publicat de presa franceză săptămâna trecută sugerează că răspândirea epidemiei în Franţa este foarte puţin legată de cazurile importate din China sau Italia. O a treia tulpină, necunoscută pentru moment, ar putea explica răspândirea puternică a epidemiei în Franţa.

Studiu care a implicat mai mulţi oameni de ştiinţă de la Institutul Pasteur a infirmat ceea ce credeau francezii despre originile acestei epidemii în Franţa, relatează Les Echos.

Cercetătorii susţin într-adevăr că aspectul şi răspândirea coronavirusului pe teritoriul francez nu este legată doar de infecţiile cauzate de pacienţii care s-au întors din China, epicentrul epidemiei sau din Italia (primul focar de infecţie declarat în Europa).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO