Business Internaţional

Pandemia a afectat aproape tot globul, însă există 10 ţări care nu au raportat nici un caz de infectare cu COVID până acum

Pandemia a afectat aproape tot globul, însă există 10...

Autor: Mediafax

29.08.2020, 22:55 1383

Zece ţări care s-au ţinut departe de pandemia Covid-19, dar care au fost afectate oricum

Un exemplu este Palau, o ţară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine. Străzile din Palau sunt pustii, iar prin restaurante şi hoteluri bate vântul. “Vor trece ani de zile în care vom analiza care au fost deciziile corecte”, spune Pryke

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depăşit 23 de milioane. Pandemia a afectat aproape tot globul, însă există 10 ţări care nu au raportat vreun caz de infectare până acum. Cu toate că au fost feriţi de virus, oamenii de acolo au fost afectaţi oricum, scrie BBC.

Un exemplu este Palau, o ţară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine. Autorităţile nu au raportat nici un caz de infectare, şi totuşi, pandemia a făcut ravagii. Cum a fost posibil?

În 2019, 90.000 de turişti au venit la Palau, de cinci ori mai mult decât populaţia totală a ţării. În 2017, cifrele Fondului Monetar Interanaţionale (FMI) arătau că turismul a constituit 40% din PIB-ul ţării. Dar asta se întâmpla înainte de pandemie.

La sfârşitul lunii martie, graniţele Palau au fost închise. Străzile sunt pustii, mai multe hoteluri şi magazine de suveniruri au fost închise, iar prin restaurante bate vântul. Singurii oaspeţi care păşesc pragul unui hotel, sunt rezidenţii care s-au întors în ţară şi stau în carantină.

„Oceanul aici este mult mai frumos decât orice alt loc din lume”, spune Brian Lee, manager şi coproprietar al hotelului Palau.

Înainte de Covid, hotelul său avea un grad de ocupare de 70% -80%. Dar, de când graniţele s-au închis, toate afacerea s-a năruit. Cu toate astea, Brian nu acuză guvernul: „Au oferit sprijin financiar rezidenţilor şi, până la urmă, ne-au ţinut departe devirus. Cred că au făcut o treabă bună”

Ţările care nu au înregistrat cazuri de COVID-19

- Palau

Micronezi

Insulele Marshall

Nauru

- Kiribati

- Insulele Solomon

- Tuvalu

- Samoa

 - Vanuatu

- Tonga

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO