Business Internaţional

Pandemia îi determină pe şefii naţiunilor să lucreze împreună. Opt lideri mondiali cer garantarea unui acces egal la vaccinul pentru COVID-19

Pandemia îi determină pe şefii naţiunilor să lucreze...

Autor: Anamaria Cadis

16.07.2020, 09:05 60

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, premierul Canadei, Justin Trudeau, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi alţi lideri de stat au transmis o scrisoare deschisă prin care au cerut acces egal pentru tot globul la vaccinurile împotriva noului coronavirus.

Scrisoarea, intitulată „Comunitatea internaţională trebuie să garanteze un acces global egal la un vaccin COVID-19”, a fost publicată, miercuri, în Washington Post.

Grupul format din şefii de stat ai Coreei de Sud, Canadei, Etiopiei, Noii Zeelande, Africii de Sud, Spaniei, Suediei şi Tunisiei a solicitat altor lideri mondiali să se angajeze să contribuie la distribuirea echitabilă a viitorului vaccin anti-COVID-19.

Cei opt spun că în acest moment se lucrează la aproape 200 de vaccinuri pentru noul coronavirus, aflându-se în diferite etape de dezvoltare şi că există speranţa că în curând unul sau mai multe dintre acestea se vor dovedi atât sigure, cât şi eficiente.

Liderii au spus, însă, că există riscul ca accesul la aceste vaccinuri să crească inegalităţile în interiorul sau între ţări. De aceea, spun ei, vaccinurile ar trebui distribuite în conformitate cu principii transparente, echitabile şi bazate ştiinţific.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO