Business Internaţional

Pandemia îi încurcă planurile lui Putin: Numărul de cazuri din Rusia a crescut cu 33% într-o singură zi

Pandemia îi încurcă planurile lui Putin: Numărul de...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2020, 11:17 116463

Numărul de infecţii cu noul coronavirus pe teritoriul Rusiei a crescut brusc marţi, la o zi după ce primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, l-a avertizat pe Vladimir Putin că datele oficiale sunt incorecte şi subestimează impactul pandemiei, potrivt FT.

Rusia a înregistrat 163 de cazuri noi marţi, reprezentând o creştere de 33%, până la 658 de cazuri – înregistrând ziua cu cele mai multe cazuri noi de până acum, a anunţat guvernul.

Statisticile indică aceste creşteri la o zi după ce Sergei Sobyanin, primarul Moscovei şi fost apropiat al lui Putin, s-a folosit de o întâlnire televizată dintre el şi preşedintele Putin, pentru a-i spune acestuia că numărul de infecţii este mult mai mare decât recunoaşte guvernul.

Rusia are mult mai puţine cazuri de COVID-19 raportate decât celelalte ţări europene, iar Kremlinul a încercat să diminueze imaginea crizei coronavirus, întrucât în data de 22 aprilie vrea să organizeze referendum naţional pentru a modifica Constituţia, astfel încât Vladimir Putin să mai poată sta încă 12 ani la conducerea ţării.

 

Citiţi aici ediţia print de joi a Ziarului Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO