Business Internaţional

Pandemia loveşte în plin SUA: Peste 450.000 de oameni sunt infectaţi, iar mai mult de 16.000 au decedat. Ce spun autorităţile

Pandemia loveşte în plin SUA: Peste 450.000 de oameni...

Autor: Marinela Sarbu, Cosmin Pirv

10.04.2020, 07:21 350

Decesele înregistrate în SUA din cauza coronavirusului au ajuns joi la 16.400, deşi există semne că epidemia ar putea fi aproape de un vârf, potrivit Reuters.

Oficialii i-au avertizat pe americani să se aştepte la un număr alarmant de decese cauzate de coronavirus în această săptămână, chiar dacă există dovezi că numărul de noi infecţii se aplatiza în statul New York, epicentrul focarului american.

Însă americanii trebuie să reziste tentaţiei de a slăbi măsurile de distanţare socială acum, când au apărut semne de progres în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, au declarat joi oficialii medicali federali şi cei din statul New York.

Decesele din SUA, a doua cea mai mare rată din lume, au stabilit noi recorduri marţi şi miercuri, cu peste 1.900 de decese noi raportate în fiecare zi, potrivit unei corespondenţe Reuters. Decesele din SUA au crescut joi la peste 1.600, deşi mai multe state americane încă nu au raportat ultimele cifre.

Cazurile de infectare din SUA au depăşit joi 459.000, în creştere cu 27.000 faţă de ziua precedentă.

Doar Italia a înregistrat mai multe decese, cu 18.279 de decese raportate, deşi are o populaţie mult mai mică decât Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO