Business Internaţional

Pandemia loveşte Japonia: Tokyo ridică nivelul de alertă la maxim

Pandemia loveşte Japonia: Tokyo ridică nivelul de...

Autor: Andreea Tobias

14.07.2022, 08:10 146

Japonia avertizează că un nou val de coronavirus pare să se răspândească rapid în toată ţara. Creşterea numărului de cazuri noi a ajuns la niveluri nemaiîntâlnite de la începutul acestui an.

Japonia a înregistrat recent o creştere a numărului de cazuri noi de COVID-19 la niveluri nemaiîntâlnite de la începutul acestui an. Tokyo a avut miercuri 16.878 de cazuri noi, cel mai mare număr din februarie, în timp ce numărul cazurilor la nivel naţional a depăşit 90.000, relatează Reuters.

"Ieri am avut un total de 94.466 de cazuri noi raportate la nivel naţional, iar pacienţii nou-infectaţi au crescut de 2,14 ori faţă de săptămâna trecută şi asistăm la o expansiune rapidă", a declarat secretarul şef al cabinetului Hirokazu Matsuno.

Dar el a spus că utilizarea paturilor de spital a rămas scăzută, la fel ca şi numărul de cazuri grave şi decese.

Tokyo urmează să ridice nivelul de alertă COVID la cel mai înalt nivel, a raportat Fuji News Network.

Prim-ministrul Fumio Kishida susţine joi o conferinţă de presă despre care Kyodo a declarat că este posibil să abordeze atât răspândirea coronavirusului, cât şi modul de abordare a inflaţiei provocate de slăbirea yenului şi de creşterea preţurilor la combustibil în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Numărul de cazuri noi este în creştere în fiecare prefectură din Japonia şi pare să se răspândească rapid", a declarat ministrul Sănătăţii, Shigeyuki Goto, la începutul unei reuniuni a comitetului pentru a face faţă coronavirusului.

"Este posibil să existe un impact suplimentar din cauza viitorului weekend de trei zile şi a vacanţei de vară", a spus el.

Japonia nu ia încă în considerare niciun fel de limitare a deplasărilor şi a activităţii, a declarat ministrul Economiei, Daishiro Yamagiwa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO