Business Internaţional

Pandemia s-a întros acasă: China raportează cele mai multe cazuri de COVID-19 din ultimele trei săptămâni

Pandemia s-a întros acasă: China raportează cele mai...

Autor: Marinela Sarbu

01.06.2020, 07:55 796

China a raportat cea mai mare creştere a cazurilor de coronavirus din ultimele trei săptămâni, cu 16 noi cazuri înregistrate la 31 mai, în timp ce numărul aşa-numitelor cazuri importate a crescut în sud-vestul provinciei Sichuan, scrie Reuters.

Comisia Naţională de Sănătate (NHC) a anunţat luni într-un comunicat că toate cazurile noi au implicat persoane întoarse din străinătate, dintre care 11 au fost raportate în Sichuan.

China a raportat două cazuri confirmate pentru 29 mai, ambele fiind importate.

Televiziunea chineză de stat a raportat că noile cazuri descoperite în Sichuan au ajuns în ţară cu un zbor din Egipt, iar alte şase cazuri asimptomatice au fost găsite în acelaşi zbor. China nu ia în considerare cazurile asimptomatice ca infecţii confirmate de COVID-19.

NHC a raportat, de asemenea, 16 cazuri noi asimptomatice pe continent pentru 31 mai, comparativ cu trei o zi mai devreme.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală este acum de 83.017, în timp ce numărul morţilor rămâne la 4.634.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO