Business Internaţional

Pandemia se întoarce în Europa: Focarele de COVID-19 cresc îngrijorător. Statele europene trebuie să stea în gardă

Pandemia se întoarce în Europa: Focarele de COVID-19...

Autor: Andreea Tobias

25.07.2022, 11:51 87

Statele UE ar trebui să înceapă să se pregătească de pe acum pentru un nou val al pandemiei COVID în toamnă şi iarnă, a declarat luni comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides. Există o „creştere îngrijorătoare" a numărului de focare.

Stella Kyriakides a avertizat, de asemenea, că nu există loc de relaxare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, scrie Reuters.

"Din nefericire, pandemia a înregistrat o creştere îngrijorătoare în mai multe ţări", a declarat aceasta pentru radioul de stat din Cipru.

"În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să ne împovăreze şi mai mult economiile sau societăţile, în special într-un moment în care este afectată de războiul şi invazia Ucrainei, precum şi de inflaţie", a spus ea.

Comisia a cerut statelor membre să accelereze acum vaccinurile de rapel pentru persoanele de peste 60 de ani şi pentru cele vulnerabile.

"Aceste luni ar trebui să fie luni pregătitoare ... Astfel încât sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care ar putea, de exemplu, să fie combinate cu gripa sezonieră", a spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO