Business Internaţional

Pandemia ţine pe loc producţia auto din SUA pentru încă o lună: Ford, General Motors şi Fiat Chrysler vor să ţină fabricile închise şi în aprilie

Pandemia ţine pe loc producţia auto din SUA pentru...

Autor: Mihai Gongoroi, Andreea Tobias

25.03.2020, 14:10 193

Cei trei producători auto americani din Detroit intenţioneză să extindă perioada de întrerupere a producţiei din Statele Unite şi în luna aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, informează miercuri Reuters. 

Ford a precizat miercuri că ,,nu intenţionăm să repornim fabricile noastre din SUA, Canada şi Mexic, în data de luni, 30 martie, aşa cum speram iniţial”.

De asemenea, nici General Motors şi Fiat Chrysler nu plănuiesc să reia producţia din 30 martie.

Guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer, a emis luni un ordin prin care a interzis întreprinderilor neesenţiale să funcţioneze până pe 13 aprilie, iar preşedintele asociaţiei ce reprezintă angajaţii din industria auto, Rory Gamble, a precizat recent că intenţionează să respecte ordinul.

Circa 95% din uzinele auto din Statele Unite sunt închise în prezent, iar vânzările de autoturisme sunt aşteptate să fi scăzut cu 40% în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24