Business Internaţional

Panică şi confuzie la Samsung: Gigantul sud-coreean caută soluţii pentru a ieşi din criza fără precedent în care se află compania, după ce miliardarul moştenitor al imperiului a fost condamnat la închisoare

Panică şi confuzie la Samsung: Gigantul sud-coreean...

Autor: Alex Ciutacu

28.08.2017, 16:28 1690

Directorii executivi ai conglomeratului Samsung Electronics fac eforturi majore pentru a gestiona criza fără precedent în care se regăseşte gigantul sud-coreean, după ce miliardarul moştenitor al imperiului, Lee Jae-yong, a fost condamnat la închisoare, potrivit Financial Times.

În timp ce avocaţii lui Lee Jae-yong contestă decizia instanţei, Kwon Oh-hyun, vicepreşedintele companiei Samsung, accentuează ideea că directorii executivi vor prelua controlul pe parcursul crizei, din ce în ce mai pronunţate, în care se află compania.

Într-un mesaj adresat angajaţilor, Kwon a spus că, deşi situaţia este regretabilă, ei nu ar trebui să fie tulburaţi de către verdict.

„Situaţia afacerii, atât acasă cât şi peste hotare, este prea aspră pentru a ne putea permitem să ne împotmolim în şoc şi confuzie. Trebuie să ne adunăm cu toţii puterea şi înţelepciunea pentru a depăşu această criză fără precedent”, a declarat vicepreşedintele.

Comentariile lui Kwon Oh-hyun vin în urma speculaţiilor iniţiate de analişti care susţin că acţionariatul străin, care deţine mai mult de 50% din acţiunile Samsung Electronics, ar putea face presiuni pentru a deţine un rol cu mai multă putere decizională în cadrul companiei, ca urmare a situaţiei în care se află Lee Jae-yong, situaţie care prezintă potenţialul de a lăsa compania, pentru mult timp, fără o conducere stabilă.

„Acţionarii străini vor încerca cu siguranţă să îşi spună cuvântul asupra managementului, impunând mai multe măsuri care să le ofere avantaje. Ar putea încerca să numească directori din exterior, sau să ceară companiei să crească valoarea dividentelor, pe baza performanţei de nivel înalt a companiei”, susţine Kim Young-woo, analist pentru SK Securities.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO