Business Internaţional

Panică în Europa: Un avion de vânătoare spaniol a lansat accidental o rachetă deasupra Estoniei

Panică în Europa: Un avion de vânătoare spaniol a...

Autor: Teodora Marinescu

08.08.2018, 06:21 1397

Un avion de vânătoare spaniol a lansat din greşeală o rachetă de tip aer-aer deasupra Estoniei, în timpul unui exerciţiu militar, a informat marţi presa estoniană, citată de site-ul cotidianului New York Times.

Ministerul spaniol al Apărării a informat că a demarat o anchetă privind incidentul întâmplat în timpul unui antrenament de rutină.

"Un avion de vânătoare spaniol de tip Eurofighter din Lituania a lansat accidental o rachetă fără a cauza pagube. Racheta aer-aer nu a lovit niciun avion. Ministrul Apărării a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului", se arată într-un comunicat.

Racheta era echipată cu material explozibil de până la 10 kilograme şi a fost localizată la 40 de kilometri la nord de oraşul estonian Tartu.

Premierul estonian Juri Ratas a afirmat pe Facebook că "din fericire nu există victime", numind incidentul "extrem de regretabil".

"Sunt sigur că forţele de apărare ale Estoniei, împreună cu aliaţii noştri, vor identifica circumstanţele şi vor depune efort pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată", a adăugat Ratas.

Două avioane de vânătoare Eurofighter şi două avioane franceze Mirage 200 participau la un exerciţiu militar de rutină, a mai informat Ministerul spaniol al Apărării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO