Business Internaţional

Panică în Marea Britanie. Sute de cetăţeni cumpără kituri de supravieţuire pentru perioada post-Brexit

Panică în Marea Britanie. Sute de cetăţeni cumpără kituri de supravieţuire pentru perioada post-Brexit

Autor: Andra Stroe

20.01.2019, 19:29 3881

Teama că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord de Brexit i-a determinat pe sute de britanici să îşi ia măsuri serioase de siguranţă pentru perioada post-Brexit. O companie a profitat de panica creată şi a lansat un kit de supravieţuire, numit “Brexit Box”, care a dispărut rapid de pe rafturile magazinelor. 

Potrivit BBC, cutiile costă 300 de lire sterline şi includ suficiente cantităţi de hrană uscată congelată pentru 30 de zile, un filtru de apă şi gel pentru aprinderea focului.

Lynda Mayall, o britanică în vârstă de 61 de ani, spune că a cumpărat o astfel de cutie pentru a-şi completa proviziile, pe lângă stocul de conserve şi role de hârtie pe care l-a strâns deja, deoarece se teme de haosul care ar putea fi declanşat în lunile de după Brexit.

Pe lângă kit-urile de supravieţuire, internetul a fost împânzit cu pagini unde poţi învăţa să te descurci în condiţii grele. Peste 3.500 de persoane s-au alăturat grupului public de Facebook “48% Preppers” unde se discută despre pregătiri pentru viaţa de după Brexit. Pe o altă pagină numită "Prepping for Brexit" de pe cel mai mare site parental din Marea Britanie – Mumsnet, s-au strâns deja peste 250 de postări, iar membrii spun că intenţionează să stocheze totul, de la medicamente, articole de toaletă şi scutece până la vopseluri şi tutun.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO