Business Internaţional

Papa Francisc nu va vizita Ucraina: La ce ar folosi să mă duc la Kiev?

Papa Francisc nu va vizita Ucraina: La ce ar folosi să...

Autor: Laura Buciu

23.04.2022, 06:05 2396

Suveranul Pontif a spus că este „dispus să facă totul pentru a opri războiul” din Ucraina, dar o vizită papală ar putea interfera cu „obiective mai înalte”, cum ar fi eforturile de a pune capăt războiului, aşa că nu va merge la Kiev.

Papa Francisc a declarat că nu va vizita Ucraina, aşa cum ar fi luat în considerare la începutul lunii.

„La ce i-ar folosi Papei să meargă la Kiev dacă războiul ar continua a doua zi?", a declarat el pentru cotidianul argentinian La Nacion, citat de BBC.

Suveranul pontif a subliniat că este „dispus să facă totul pentru a opri războiul”, dar o vizită papală ar putea interfera cu „obiective mai înalte”, cum ar fi eforturile de a pune capăt războiului.

Papa Francisc a adăugat: „Orice război este anacronic în această lume şi la acest nivel de civilizaţie”.

În interviul publicat vineri, Sfântul Părinte a descris, de asemenea, vizita sa neaşteptată la ambasada rusă din Vatican la sfârşitul lunii februarie ca fiind „o decizie pe care am luat-o într-o noapte de veghe, gândindu-mă la Ucraina”.

„M-am dus singur. Nu am vrut să mă însoţească nimeni. A fost o responsabilitate personală a mea”.

Întrebat de ce nu numeşte niciodată Rusia sau pe preşedintele acesteia în declaraţiile sale împotriva războiului, el a răspuns: „Un Papă nu numeşte niciodată un şef de stat, cu atât mai puţin o ţară, care este superioară şefului său de stat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO