Business Internaţional

Papa Francisc, slujba de Florii: să trecem de la admiraţie la uimire

Papa Francisc, slujba de Florii: să trecem de la...

Autor: Andreea Tobias

28.03.2021, 17:41 38

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală. „Trăim Săptămâna Mare pentru a doua oară în context pandemic. Anul trecut am fost mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi”, a spus Sfântul Părinte. 

Slujba de Florii marchează intrarea în Săptămâna Paştelui pentru credincioşii catolici.

În faţa lui Dumnezeu, atitudinea trebuie să fie aceea a „uimirii”, nu a „admiraţiei”, a spus Papa Francisc: „În cazul în care credinţa îşi pierde uimirea, devine surdă”.

„Cerem harul uimirii. Viaţa creştină, fără uimire, devine plictisitoare", a adăugat Papa.

Odată cu sărbătoarea Duminicii Floriilor, „am intrat în Săptămâna Mare. Pentru a doua oară o trăim în contextul pandemiei. Anul trecut am fost mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi”, a spus apoi Papa Francisc la Angelus, adăugând: „În această situaţie istorică şi socială, ce face Dumnezeu? Ia crucea, preia răul, mai ales cel spiritual, pentru că Cel Rău profită de crize pentru a semăna neîncredere şi disperare”.

Procesiunea credincioşilor cu ramuri de măslin a fost anulată, iar Piaţa Sfântul Petru este închisă, pentru a evita aglomeraţia în Duminica Floriilor, astfel că Papa Francisc a sărbătorit liturghia cu doar câţiva credincioşi prezenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO