Business Internaţional

Paradoxul creşterilor: Optimismul exagerat de pe bursă scufundă acţiunile Apple. Două retrogradări în mai puţin de o săptămână a ratingului Apple au decimat acţiunile companiei şi au dus la cea mai mare scădere de două zile din ultimii 2 ani

Paradoxul creşterilor: Optimismul exagerat de pe bursă...

Autor: Ştefan Stan

12.06.2017, 17:17 1652

Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, ratingul Apple a fost retrogradat din nou, iar temerile că acţiunile ar fi crescut pe fondul unui optimism exagerat legat de noul iPhone 8 nu au întârziat să apară, scrie MarketWatch.

”Acţiunile au depăşit performanţa faţă de anul trecut, şi credem că entuziasmul legat de noile produse este la un nivel maxim, cu o posibilitate redusă a unei evoluţii de acum înainte”, au spus Abhey Lamba şi Parthiv Varadarajan de la Mizuho Securities.

Analiştii au redus ratingul Apple la ”Neutru” de la ”Cumpără”, măsură care a zguduit piaţa şi a scăzut preţul acţiunilor gigatnului american de la 144 de dolari per titlu, o scădere de peste 3,2%.

Analiştii încă se aşteaptă la un ciclu de vânzare puternic pe noul iPhone 8, dar au spus că sunt precauţi când vine vorba de estimările Apple pentru 2018 din mai multe motive, în special faptul că creşterea va fi generată de utilizatorii fideli care îşi vor schimba stocul de telefoane.

Acţiunile Apple au pierdut în sesinea trecută 3,9%, în condiţiile unei scăderi mai adânci în sectorul de tehnologie, ceea ce a dus la cea mai mare scădere de două zile din august 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO