Business Internaţional

Paradoxul din America: Bursele sunt în scădere continuă dar numărul de oferte muncă este în continuă creştere

Paradoxul din America: Bursele sunt în scădere...

Autor: Alexandru Nanu

07.05.2022, 11:22 8807

Acţiunile americane au suferit cea mai proastă serie de pierderi săptămânale din ultimul deceniu, ca urmare a deciziei Rezervei Federale de a majora ratele de dobândă cu jumătate de punct procentual, scrie Financial Times.

Indicele Nasdaq Composite, format în principal din acţiuni ale companiilor de tehnologie, a scăzut vineri cu 1,4% după o nouă sesiune de tranzacţionare, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,6%. Randamentele de referinţă ale trezoreriei care susţin costurile la nivel global au crescut.

Mişcările pieţei bursiere au însemnat că ambii indici au pierdut teren pe parcursul întregii săptămâni, fiecare înregistrând a cincea săptămână consecutivă de scăderi. Aceasta reprezintă cea mai proastă serie din iunie 2011 pentru S&P 500 şi din noiembrie 2012 pentru Nasdaq, când pieţele erau lovite de criza datoriilor din zona euro şi de consecinţele prăbuşirii financiare globale.

Nivelul acţiunilor din această săptămână a fost marcat de creşteri puternice în unele zile, dar vânzări şi mai puternice în altele, deoarece investitorii nedumeriţi au încercat să se poziţioneze pentru a pune capăt politicilor monetare uşoare adoptate de băncile centrale în primii doi ani ai pandemiei.

Vineri, Biroul de Statistică a Muncii din SUA a publicat un alt raport privind locurile de muncă, care a arătat că angajatorii americani au adăugat 428.000 de locuri de muncă în aprilie, depăşind prognozele de 391.000 de noi angajaţi. A fost al 12-lea raport de locuri de muncă la rând care arată o prognoză de creştere lunară de peste 400.000 locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO