Business Internaţional

Parfumul Chanel No. 5 riscă să fie interzis în UE din cauza unui ingredient dăunător - presă

 Parfumul Chanel No. 5 riscă să fie interzis în UE din cauza unui ingredient dăunător - presă

Autor: Radu Racu

07.11.2012, 12:40 6166

Mai multe parfumuri celebre aflate în circulaţie de zeci de ani ar putea fi interzise în Europa, după ce cercetători care lucrează pentru Comisia Europeană au descoperit că unele ingrediente pot provoca anumite alergii, scrie Daily Mail.

Chanel No. 5, care se produce de mai bine de 90 de ani, precum şi alte parfumuri, conţine urme ale unui tip de muşchi de copac care a fost inclus pe o listă de ingrediente care ar putea fi interzise în UE. Ingredientul a fost inclus pe o listă de 100 de substanţe potenţial dăunătoare. Cotidianul britanic speculează că şi alte parfumuri scumpe, ca Miss Dior, Guerlain's Shalimar and Angel deThierry Mugle ar putea fi interzise din acelaşi motiv.

Sylvie Jourdet, de la asociaţia parfumierilor din Franţa, susţine că decizia ar putea reprezenta o lovitură devastatoare pentruy industrie. "Nimeni n-a păţit nimic niciodată pentru că a folosit Chanel No 5", a spus ea.

Reprezentantul Chanel, Françoise Montenay, afirmă că ingredientul considerat periculos este fundamental pentru parfum şi ar fi "sfârşitul unei ere frumoase dacă nu l-am mai putea folosi".

Un reprezentant al Comisiei Europene a declarat că nu există nicio intenţie în prezent de a interzice sau limita vânzarea parfumurilor însă autorităţile poartă în prezent discuţii pe această temă cu reprezentanţii industriei de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO