Business Internaţional

Parisul cere încheierea conflictului din Ucraina în schimbul livrării navei de război Mistral

Parisul cere încheierea conflictului din Ucraina în...

Autor: Luminiţa Bogdan

05.09.2014, 00:00 260

Condiţiile pentru ca Franţa să livreze Rusiei nava de război Mistral sunt un armistiţiu în vigoare şi un acord în vederea încheierii conflictului dintre ucraineni şi ruşi, a anunţat Ministerul francez de Externe, scrie AFP.

Preşedinţia franceză a anunţat, miercuri, suspendarea livrării primei nave Mistral, dintre cele două achiziţionate de Moscova de la Paris, pe motiv că nu sunt îndeplinite „condiţiile“ pentru această livrare. Întrebat, într-o conferinţă de presă, care sunt aceste condiţii, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Romain Nadal, a răspuns că „este necesar ca un armistiţiu care se schiţează - opţiune pe care Franţa o susţine - să fie aplicat“.

Citându-l pe şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, el a adăugat că, ulterior, este necesară „găsirea unui acord politic pentru încheierea confruntărilor între Ucraina şi Rusia, fie direct, fie cu sprijinul mediatorilor“.

„În acest moment, aceste condiţii nu sunt îndeplinite şi dorim să fie îndeplinite în perioada următoare“, a precizat purtătorul de cuvânt. Secretarul de stat pentru Reformă Thierry Mandon a explicat, la rândul său, că decizia părţii franceze reprezintă o „suspendare a livrării“ navei Mistral. „Franţa doreşte să forţeze un acord de pace“ în Ucraina, a adăugat el, într-o declaraţie la Radio France Internationale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO