Business Internaţional

Parisul se aşteaptă să-i vină 10.000 de joburi financiare gonite de la Londra de Brexit

Parisul se aşteaptă să-i vină 10.000 de joburi...

Autor: Bogdan Cojocaru

13.07.2018, 00:00 210

Parisul se aşteaptă să iasă câştigător din procesul de Brexit, cele mai recente estimări arătând că 10.000 de joburi financiare directe s-ar putea muta din Londra, unul dintre cele mai mari centre financiare europene, în capitala Franţei în contextul ieşirii Marii Britanii din UE.

Estimările aparţin Paris Europlace, organizaţia de lobby a sectorului financiar parizian, scrie Bloomberg. Organizaţia a calculat că 3.500 de posturi sunt deja în curs de mutare. În plus, Brexitul ar putea adăuga 30.000 de joburi indirecte industriei financiare franceze, spune preşedintele Paris Europlace Gerard Mestrallet.

„Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte relocarea locurilor de muncă. Este o cursă lungă, şi vor veni din ce în ce mai mulţi, aşa că suntem optimişti“, a explicat Mestrallet. JPMorgan Chase le-a cerut „mai multor zeci“ de angajaţi să se mute cu locul de muncă prin UE, inclusiv în Paris, înainte de ieşirea Marii Britanii din UE, se arată în documente interne ale instituţiei financiare.

Banca americană se numără printre liderii bancari internaţionali care îşi fac planuri de reorganizare a operaţiunilor europene în condiţiile apropierii termenului limită din 2019 pentru Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO