Business Internaţional

Parlamentarii britanici plănuiesc să preia controlul asupra procesului de Brexit -presă

Parlamentarii britanici plănuiesc să preia controlul...

Autor: Bianca Pavaluca

19.01.2019, 17:33 479

Un grup de parlamentari britanici influenţi plănuieşte o iniţiativă pentru a prelua controlul asupra procesului de Brexit de la prim-ministrul Theresa May pentru a opri ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, relatează CNN.

Conform informaţiilor obţinute de CNN, parlamentarii doresc să iniţieze luni un proiect de lege care să înlăture Legea de Retragere a Guvernului şi să împiedice varianta ieşirii din UE fără un acord.

„Insurgenţa” din Parlamentul britanic s-a consolidat în ultimele zile. Planul B de acord al Guvernului, care va fi prezentat luni şi va intra în dezbatere în Camera Comunelor, va fi declarat nul dacă propunerea de lege a parlamentarilor va fi aprobată.

Printre parlamentarii din spatele acestei măsuri se numără conservatorul Nick Boles şi laburiştii Yvette Cooper şi Hilary Benn. Parlamentarii vor fi nevoiţi să obţină timp pentru propunerea lor.

Propunerea legislativă doreşte să amâne ieşirea Marii Britanii din UE dacă parlamentarii nu vor găsi o altă soluţie mai bună. Prelungirea Articolului 50 va avea nevoie de aprobarea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO