Business Internaţional

Parlamentul Germaniei a extins o anchetă despre EY în cazul colapsului Wirecard

Parlamentul Germaniei a extins o anchetă despre EY în...

Autor: Bogdan Cojocaru

23.04.2021, 00:00 83

Deputaţii germani au cerut unui anchetator special să extindă o investigaţie privind activităţile de audit efectuate de EY asupra Wirecard după ce un raport iniţial a descoperit nereguli grave, scrie Financial Times. Compania de audit, care face parte din Big Four, liderii sectorului global, a fost supusă unui control intens după prăbuşirea, anul trecut, a Wirecard, căreia i-a acordat evaluări timp de un deceniu. Îngrijorările au crescut în ultimele zile după ce un raport comandat în cadrul unei anchete parlamentare în Germania a ajuns la un verdict care culpabilizează activitatea EY.

Analiza, văzută de Financial Times, descrie cum EY a eşuat în a identifica indicatorii de risc de fraudă, a urmări reperele profesionale şi cum, pentru chestiuni  cheie, s-a bazat pe asigurările verbale ale executivilor. Autorul raportului este Martin Wambach, de la firma de contabilitate Rodl & Partner, iar parlamentarii i-au cerut acum să examineze „Project Ring“, o anchetă criminalistică efectuată deficitar de către EY despre presupuse manipulări contabile şi luare de mită în India de către angajaţii Wirecard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO