Business Internaţional

Parlamentul grec a aprobat legislaţia care permite implementarea măsurilor de austeritate ale guvernului

Parlamentul grec a aprobat legislaţia care permite implementarea măsurilor de austeritate ale guvernului

Autor: Bogdan Cojocaru

30.06.2011, 17:59 366

Parlamentul grec a aprobat legislaţia care permite implementareaunui nou pachet de măsuri de austeritate propus de guvern fără decare Grecia nu ar mai fi primit ajutoare financiare de lacreditorii externi, riscând astfel să intre în incapacitate deplată, scrie MarketWatch.

Miercuri, guvernul a obţinut aprobarea parlamentului pentruimplementarea măsurilor de austeritate. Programul va fi aplicat pecinci ani şi prevede reduceri de cheltuieli de peste 28 miliardeeuro.

Euro şi bursele de acţiuni au atins maximele ultimelor treisăptămâni în anticiparea deciziei legislativului elen, investitoriiapreciind că a fost evitată o intrare bruscă a statului grec înincapacitate de plată în această vară, potrivit Reuters.

Ministrul belgian de finanţe Didier Reynders a declarat căomologii săi din zona euro vor aproba, probabil duminică,eliberarea următoarei tranşe, de 12 miliarde de euro, dinîmprimutul de 110 miliarde de euro stabilit pentru Grecia anultrecut. FMI le va urma exemplul pe 5 iulie.

Tranşa va ajuta Grecia să evite intrarea în incapacitate deplată până în august, perioadă în care ajunge la scadenţă un volummare de datorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO