Business Internaţional

Partidele care susţin independenţa Cataloniei vor pierde majoritatea în Parlamentul regional

Partidele care susţin independenţa Cataloniei vor...

Autor: Marian Avram, Mediafax

29.10.2017, 12:15 182

Potrivit sondajului, partidele pro-independenţă din Catalonia ar fi susţinute de 42% dintre catalani, iar partidele care se opun independenţei ar fi creditate de 43% dintre votanţi. Astfel, partidele care susţin independenţa regiunii catalane ar urma să obţină 65 de mandate în Parlamentul regional, având nevoie de 68 de mandate pentru asigurarea majorităţii.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-26 octombrie pe un eşantion de 1.000 de oameni. Acesta a fost efectuat de casa de sondare Sigma Dos şi publicat în cotidianul spaniol El Mundo. Datele sondajului au fost adunate înainte ca Parlamentul regional al Cataloniei să adopte o declaraţie de independenţă şi înainte ca Guvernul de la Madrid să pună în aplicare măsurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane.

Vineri, Mariano Rajoy, premierul Spaniei, a anunţat că vor fi organizate alegeri anticipate în regiunea catalană la 21 decembrie. Ulterior, un purtător de cuvânt al Guvernului spaniol i-a îndemnat pe liderii destituiţi din Catalonia să participe la viitoarele alegeri, afirmând că Madridul nu se va opune participării lui Carles Puigdemont la alegerile regionale din decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO