Business Internaţional

Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi câştigă alegerile locale din Italia - exit poll

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Iuliana Enache

01.06.2015, 11:19 286

Partidul Democrat al premierului italian Matteo Renzi va rămâne principala forţă politică din ţară în urma alegerilor locale care au avut loc duminică, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne, relatează Euronews, în pagina electronică.

Partidul premierului conduce în patru regiuni, iar votul rămâne strâns în alte două, Liguria şi Campania. Partidul antiimigraţie Liga Nordului pare să controleze regiunea Veneto.

Rata de participare a scăzut cu zece puncte faţă de alegerile din 2010, fiind de 52 la sută.

Analiştii susţin că premierul în vârstă de 40 de ani are nevoie de rezultate convingătoare pentru susţinerea reformelor privind munca, educaţia şi cele constituţionale care au întâmpinat rezistenţă din partea sindicatelor. Cu toate acestea, Renzi a insistat că votul regional nu are impact direct asupra Guvernului său.

Peste 20 de milioane de italieni au fost chemaţi la urne, duminică, pentru a alege guvernatorii a şapte dintre cele 20 de regiuni şi primarii a peste 1.000 de localităţi, în cadrul unor alegeri locale considerate un test important atât pentru premierul Matteo Renzi, cât şi pentru partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi. Acesta este primul scrutin - într-o Italie care revine încet din recesiune - după ce Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Renzi a obţinut victoria în alegerile europene de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO