Business Internaţional

Patru rachete ruseşti au lovit Odesa, anunţă armata ucraineană

Patru rachete ruseşti au lovit Odesa, anunţă armata...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 15:57 37

Rusia a tras sâmbătă patru rachete de croazieră asupra oraşului Odesa din sudul ţării, potrivit administraţiei militare regionale ucrainene, conform CNN.

Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci şi presiunea psihologică asupra populaţiei civile", a declarat Comandamentul Operaţional (Sud) al armatei ucrainene, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Administraţia militară regională a postat, de asemenea, o înregistrare video realizată cu o dronă care pretinde că arată un atac împotriva unei nave de patrulare ruseşti în Marea Neagră.

În ultimele zile, unităţi ale forţelor aeriene ucrainene au efectuat mai multe lovituri împotriva poziţiilor ruseşti de pe Insula Şerpilor, ocupată de Rusia, în largul coastei Crimeei.

Marţi, forţele armate ucrainene au declarat că au lovit cel puţin două poziţii militare ruseşti de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

Între timp, Programul alimentar mondial al ONU a cerut redeschiderea porturilor din Odesa pentru a contribui la limitarea crizei globale a foametei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO