Business Internaţional

Paul Donovan, economistul şef al UBS susţine că Millennials va fi cea mai bogată generaţie

Paul Donovan, economistul şef al UBS susţine că...

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.03.2018, 07:31 342

Economistul principal al companiei UBS, Paul Donovan susţine că generaţia Millennials va fi cea mai bogată generaţie, în ciuda faptului că în prezent se plâng de creşeterea preţurilor la locuinţe, scrie Business Insider.

Generaţia Millennials s-a plâns mult timp din cauză că preţurile din domeniul imobiliarelor cresc şi asta le blochează piaţa, însă opinia lui Donovan este că această problemă se va rezolva, în cele din urmă.

„Este demn de remarcat că generaţia Millennials -aceşti săraci care nu îşi permit să îşi deţină casele-aceasta va fi cea mai bogată generaţie pe care am experimentat-o”, a declarat Paul Donovan pentru Business Insider.  

Donovan spune că bogăţia constă în economie şi este generată de noile generaţii, iar faptul că noua generaţie este formată dintr-un grup de vârstă mică, înseamnă că bogăţia va fi împărţită unui număr mai mic de oameni.

„Când voi muri, tot ce am strâns până acum va fi moştenirea nepoatelor mele. Sunt mai puţini cei care nu au parte de astfel de moşteniri, astfel averea naţională se va împărţi la un număr mai mic de persoane”.

Dacă transferul de generaţii ar avea loc astăzi, ar fi în valoare de aproximativ 7 trilioane de lire sterline  (10 trilioane de dolari) în Marea Britanie şi 32 de trilioane de dolari în SUA. Acestea sunt estimările valorii totale ale proprietăţilor existente, iar capitalul bogăţiei globale, în prezent, este de 217 trilioane de dolari.

Totuşi, nu transferul de avere va exacerba inegalitatea, pentru că nu toată lumea deţine proprietăţi. Moştenirea este unul dintre principalele motoare ale inegalităţii, conform analizei de masterat despre distribuţia bogăţiei, al economistului francez Thomas Piketty.

Paul Donovan are un răspuns contraintuitiv şi spune că „inegalitatea de avere este mai puţin importantă decât inegalitatea veniturilor”.

Problema este că locuinţele nu se pot „cheltui” până când nu sunt plătite integral, iar dacă este plătită din venituri, acestea vor avea o scădere dramatică, „astfel veniturile şi nu activele conduc la inegalitatea adevărată”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO