Business Internaţional

Pe ea o vezi zilnic, însă nimeni nu-l ştie pe soţul Angelei Merkel. Cine este Joachim Sauer, bărbatul din umbra celei mai puternice femei din Europa

Pe ea o vezi zilnic, însă nimeni nu-l ştie pe soţul...

Autor: Mediafax

29.09.2017, 16:41 881

Angela Merkel, în vârstă de 63 de ani, este considerată cea mai puternică femeie din lume, dar mulţi se întreabă cine este bărbatul care stă în spatele acesteia.

Joachim Sauer, în vârstă de 68 de ani, este soţul cancelarului german şi pare fericit să rămână un ilustru necunoscut în afara domeniului său de activitate, fiind profesor de chimie cuantică la Universitatea din Berlin. El nu vorbeşte niciodată cu presa şi apare foarte rar în public cu soţia sa, scrie ONE.

Joachim Sauer s-a născut pe 19 aprilie 1949, în orăşelul Hosena în Germania Democrată. A cunoscut-o pe Merkel în 1981. Ea avea 27 de ani şi tocmai obţinuse diploma universitară în fizică. El avea 32 de ani şi preda la Academia de Ştiinţe din Berlin. Amândoi erau căsătoriţi. Căsătoria Angelei cu Ulrich Merkel, tot un absolvent de fizică, s-a încheiat cu un divorţ în 1985. Căsnicia lui Sauer cu o chimistă s-a încheiat în 1983, când el a decis să părăsească apartamentul cuplului.

Sauer şi Merkel au locuit împreună mai mult de zece ani înainte de a se căsători în 1998, cedând presiunilor din partea bisericii şi a aliaţilor din Uniunea Creştin-Democrată. Mulţi considerau că nu se cade ca un lider politic conservator să trăiască în concubinaj cu cineva.

Vedeţi galeria foto integrală pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO