Business Internaţional

Pedepse la Credit Suisse First Boston

20.05.2001, 00:00 22



Banca americana de investitii Credit Suisse First Boston a pedepsit doi dintre angajatii pe pozitii de varf in cadrul sau pentru incalcarea politicii firmei in ceea ce priveste alocarea incorecta de actiuni nou emise prin oferte publice initiale.

CSFB a anuntat ca John Schmidt si Michael Grunwasd au violat principiile si practicile interne ale companiei in distribuirea actiunilor solicitate de clientii bancii, informeaza cotidianul The Wall Street Journal.

Inca de luna trecuta, agentiile internationale de presa relatau ca cei doi angajati au fost retrogradati. Schmidt si Grunwald erau salariati ai imperiului condus de titanul diviziei de investitii in sectorul tehnologic, Frank Quattrone.

Cei doi au fost acuzati ca au distribuit ilegal actiuni ale celor mai "tari" firme din domeniul tehnologic, care efectuau emisiuni de noi titluri.

La inceputul acestei luni, CSFB a fost implicata intr-un alt scandal, cand CNN a relatat ca alti trei salariati ai bancii sunt investigati de organismul de reglementare al pietei de capital din Statele Unite (National Association of Security Dealers).

Andrew Benjamin, fostul conducator al diviziei de servicii pentru clientii privati, Thomas Fusco, un agent de vanzare si George Coleman, un director executiv al diviziei de tranzactii, au fost interogati de NASD in legatura cu ofertele publice. Cei trei au precizat insa ca nu s-au implicat in nici o tranzactie ilegala.

In luna decembrie, Credit Suisse First Boston a confirmat faptul ca banca este subiectul unor investigatii ale autoritatilor federale, care sustineau ca institutia pretinde comisioane mai mari de la investitorii importanti, oferind in schimb accesul la cele mai bune oferte publice initiale.

Pentru prima data, CSFB a recunoscut ca unii angajati ai bancii sunt implicati intr-o afacere necurata. Cu toate acestea, CSFB nu a precizat care dintre principiile sau reglementarile interne au fost incalcate de cei doi. Avocatii celor doi nu au dorit sa comenteze acuzatiile.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO