Business Internaţional

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Este evident că PIB-ul va scădea. Anul acesta nu are 12 luni din punct de vedere economic, ci 10 sau 9

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Este evident că PIB-ul...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2020, 13:09 142

Premierul spaniol spune că ţara ratează în 2020 aproape trei luni de activitate economică din cauza carantinei care a fost impusă pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit FT.

„Este evident că PIB-ul anual va scădea, aşa cum a indicat şi Comisia Europeană: 2020 nu va avea 12 luni, ci 10 sau chiar nouă”, a spus premierul Pedro Sanchez.

Cu 13.716 cazuri, 1.028 de persoane recuperate şi 533 de decese, Spania este a patra cea mai afectată ţară din lume de pandemia Covid-19, după China, Italia şi Iran.

În economie, premierul a spus că provocările principale ţin de recuperarea declinului înregistrat la nivel de producţie şi de şomajul care va creşte.

„Ce este ai rău abia acum urmează, când sistemul medical simte impactul oamenilor care au fost expuşi, când numărul zilelor de izolare creşte şi când încep repercursiunile economice”, a mai spus Sanchez.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO