Business Internaţional

Pendragon, cel mai mare dealer auto din Marea Britanie, trimite 80% din angajaţi în concediu fără plată

sursa foto: hepta

Autor: Alex Ciutacu

08.04.2020, 12:45 88

Cel mai mare dealer auto din Marea Britanie, Pendragon, a anunţat că va trimite în concediu fără plată peste 80% din angajaţii din ţară pentru 21 de zile, întrucât vânzările s-au prăbuşit după ce au fost impuse măsuri de carantină naţională, potrivit FT.

Pendragon a mai anunţat că cei care fac parte din conducerea executivă se confruntă cu tăieri de salarii, iar Bill Berman, CEO-ul companiei, va dona 20% din salariul său către sistemul medical de sănătate (NHS).

Toate reprezentanţele Pendragon au fost închise începând cu data de 24 martie, în conformitate cu regulile impuse de guvern. Anumite reprezentanţe au rămas deschise exclusiv pentru a repara vehicule de urgenţă precum ambulanţe.

Industria auto s-a prăbuşit în Marea Britanie, întrucât măsurile de carantină naţională au închis reprezentanţele dealerilor şi au oprit liniile de producţie.

Vânzările de maşini din Marea Britanie au scăzut cu 44,4% în luna martie, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO