Business Internaţional

Pentagon: Bombardamentele efectuate în Siria au fost un succes, nu au existat victime civile

Pentagon: Bombardamentele efectuate în Siria au fost un...

Autor: Mihai Draghici

19.04.2018, 20:54 330

Bombardamentele efectuate în Siria au fost un succes, nu au existat victime civile şi nu sunt indicii că regimul Bashar al-Assad ar pregăti noi atacuri chimice, a declarat joi seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Faptul că nu au existat victime civile reprezintă o dovadă că armamentul american este foarte precis, a declarat Dana W. White, citată de agenţia Associated Press.

Reprezentantul Pentagonului a contestat anunţul Rusiei că unele rachete lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa ar fi fost doborâte.

Generalul american Kenneth McKenzie a declarat că este încrezător, dar nu sută la sigur, că în bazele militare atacate erau substanţe chimice de uz militar, probabil clor şi gaz sarin.

Dana White a subliniat că nu există indicii că regimul Bashar al-Assad ar pregăti noi atacuri chimice.

Bombardamentele lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa au fost efectuate după un atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Rusia susţine că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare menită să fie pretext pentru operaţiuni militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO