Business Internaţional

Pentru prima dată, numărul de pasageri de pe aeroporturile UE l-a depăşit pe cel non-UE. Cum a evoluat traficul pe Henri Coandă

Pentru prima dată, numărul de pasageri de pe...

Autor: Florentina Dragu

01.12.2014, 13:20 345

Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE a crescut cu 5,6% în octombrie, faţă de o creştere de 5,1% înregistrată pe aeroporturile din ţările non-UE, inclusiv în Islanda, Norvegia, Rusia, Elveţia şi Turcia, se arată într-un raport al asociaţiei ACI Europe privind traficul de pasageri de pe 205 de aeroporturi de pe continent.

"Traficul de pe aeroporturile din UE l-a depăşit pe cel din aeroporturile din statele non-UE pentru prima dată din 2006. Creşteri impresionante au fost înregistrate în special în Grecia, România, Belgia, Irlanda, Portugalia şi Lituania", a declarat directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

Traficul de pasageri pe aeroportul Otopeni a crescut în octombrie cu 14,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În ceea ce priveşte traficul de mărfuri pe aeroporturile europene, acesta a crescut cu 3,1% în octombrie, potrivit raportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO