Business Internaţional

Penuria de forţă de muncă cu care se confruntă companiile olandeze se generalizează

Penuria de forţă de muncă cu care se confruntă...

Autor: Catalina Apostoiu

03.01.2019, 20:30 3325

Mai mult de un sfert din companiile olandeze se confruntă cu un deficit de forţă de muncă, potrivit Les Echos. Lipsa de personal s-a accentuat în ultimele luni în timp ce scăderea şomajului continuă.

În urma ocupării complete a forţei de muncă, Olanda resimte tensiuni palpabile pe piaţa muncii.

“În prezent, 26% din companii se confruntă cu un deficit de forţă de muncă” estimează federaţia marilor întreprinderi VNO-NCW, care constată că procentul a crescut între trimestrele al doilea şi al treilea. “O întreprindere din patru estimează că activităţile îi sunt încetinite de acest deficit”, concluzionează de asemenea ultimul studiu al institutului economic COEN.

Cinci sectoare suferă de o penurie acută de forţă de muncă, printre care construcţiile, serviciile, transporturile şi logistica.

Federaţia angajatorilor pune presiune pe parlamentul ţării să ia măsuri urgente.

Pentru banca centrală, aceast ăpenurie de forţă de muncă, dublată de o încetinire a comerţului mondial, a justificat o revizuire recentă în scădere a estimării de creştere a PIB-ului ţării în 2019 şi 2020. Estimarea anterioară de creştere cu 2,2% a PIB-ului a fost redusă la 1,7% pe următorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO