Business Internaţional

Pericol la Zaporojie: Centrala nucleară a fost deconectată de la reţea din cauza bombardamentelor

Pericol la Zaporojie: Centrala nucleară a fost...

Autor: Cosmin Pirv

03.11.2022, 09:00 37

Bombardamente puternice au fost raportate joi în zone extinse din Ucraina, deteriorând infrastructura, inclusiv alimentarea cu energie electrică a celei mai mari centrale nucleare din Europa, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters.

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei a fost din nou deconectată de la reţeaua electrică după ce bombardamentele ruseşti au avariat liniile de înaltă tensiune, a anunţat Energoatom.

Centrala, aflată în mâinile ruşilor, dar operată de muncitori ucraineni, dispune de combustibil pentru generatoare pentru 15 zile, a precizat compania.

Atacuri ruseşti au fost raportate şi la Kriviy Rih, în centrul Ucrainei, şi la Sumy şi Kharkiv, în nord-est. Lupte grele erau în curs de desfăşurare în regiunile estice Luhansk şi Doneţk.

„Inamicul încearcă să păstreze teritoriile capturate temporar, concentrându-şi eforturile pentru a limita acţiunile forţelor de apărare în anumite zone", a declarat joi Statul Major al Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO