Business Internaţional

Pericolele criptomonedelor: Un dezvoltator de monede digitale a fost răpit de pe străzile Moscovei pentru 300 de bitcoini

Pericolele criptomonedelor: Un dezvoltator de monede...

Autor: Alex Ciutacu

04.03.2018, 17:17 217

Patru oameni neidentificaţi l-au răpit pe Yury Mayotov, creatorul criptomonedei PRIZM, şi i-au furat 20.000 de dolari, 300 de bitcoini şi trei iPhone-uri, potrivit cointelegraph.com.

Potrivit coinmarketcap.com, PRIZM are o capitalizare totală de piaţă de 15 miliarde de dolari şi se tranzacţiona, la momentul redactării articolului, la preţul de 0,99 dolari per monedă.

Potrivit declaraţiilor lui Mayorov, a fost luat cu forţa de pe strada Isakovskogo de către patru bărbaţi în data de 23 februarie la ora 22 în Moscova, împins într-un automobil marca Mercedes şi bătut în timp ce agresorii conduceau prin oraş.

Agresorii i-au furat 20.000 de dolari, pe care Mayorov îi schimbase din criptomonede în fiat în vederea unei călătorii în India, trei smartphone-uri marca iPhone şi laptopul care garanta accesul la portofelul virtual unde posesorul acestuia avea stocaţi 300 de bitcoin, care valorau la momentul incidentului peste 3 milioane de dolari.

Răpirile şi jafurile în care sunt implicaţi oameni din comunitatea criptomonedelor sunt din ce în ce mai frecvente în Rusia şi Ucraina.

Tot în data de 23 februarie, un investitor în criptomonede din Moscova a fost asaltat cu un cuţit pentru 100 de bitcoini.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO