Business Internaţional

Pericolul criptomonedelor: Hackerii au furat 14% din cele mai mari criptomonede

Pericolul criptomonedelor: Hackerii au furat 14% din cele...

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2018, 17:32 895

Monedele digitale şi software-ul dezvoltat pentru a le urmări au devenit ţinte atractive pentru hackeri şi pentru atacuri cibernetice şi au creat în acelaşi timp o piaţă nouă pentru firmele din domeniul securităţii informatice, potrivit Bloomberg.

În mai puţin de un deceniu, hackerii au furat bitcoin şi ethereum în valoare totală de 1,2 miliarde de dolari, potrivit lui Lex Sokolin, director global al segmentului de strategie fintech, în cadrul companiei Autonomous Research. Ţinând cont de creşterile exorbitante înregistrate de piaţa criptomonedelor la finalul anului trecut, valoarea monedelor digitale furate ar fi mult mai mare.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

„Se pare că furtul de criptomonede este o industrie cu venituri anuale de 200 de milioane de dolari”, a spus Sokolin. Hackerii au compromis mai mult de 14% din rezervele de bitcoin şi ethereum.

Atacurile cibernetice care au vizat criptomonede precum bitcoin au privat companii şi guverne de venituri potenţiale de până la 11,3 miliarde de dolari, a transmis Susan Eustis, CEO al firmei WinterGreen Research. Sistemul descentralizat al blockchain-ului, care urmăreşte tranzacţiile cu criptomonede este de asemenea vulnerabil.

Aceste piederi ar putea deveni din ce în ce mai mari încât mai multe companii şi investitori se grăbesc să se alăture cursei fără a lua în considerare pericolele sau fără a lua măsuri de protecţie.

Înregistrările din „jurnalul” blockchain-ului sunt distribuite, ceea ce le face mult mai dificil de modificat, de aceea mai mulţi utilizatori se consideră în totală siguranţă. Dar, wallet-urile lor nu sunt mai în siguranţă faţă de alte software-uri, a spus Matt Suiche, care conduce compania de securitate în blockchain Comae Technologies.

Din moment ce piaţa nu este matură, blockchain-urile ar putea fi chiar mai vulnerabile decât alte software-uri. Sunt mii de blockchain-uri diferite, iar fiecare are propriile erori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO