Business Internaţional

Perspectivele economice ale Rusiei sunt „întunecate“, iar faza imperialistă prin care trece acum ţara este trecătoare

Wolfgang Schaeuble,  ministrul german al finanţelor. AFP/Mediafax Foto

Wolfgang Schaeuble, ministrul german al finanţelor. AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

14.04.2014, 00:02 1916

Imperialismul prin care trece în prezent Rusia prin etalarea de forţe militare precum cea din Crimeea este o fază trecătoare şi se bazează pe o fundaţie care se clatină, având în vedere că perspectivele economiei ruseşti sunt „întunecate”, a spus ministrul german al finanţelor Wolfgang Schaeuble, citat de Bloomberg. 

„Globalizarea şi imperiile nu merg împreună. De aceea, faza imperialistă prin care trece acum Rusia va rămâne doar o fază mai ales în condiţiile în care se bazează deja pe o fundaţie instabilă”, spune Schaeuble. Economia rusească depinde de materii prime, este mai puţin diversificată decât în vremurile sovietice, iar sectorul industrial este în declin, a subliniat acesta.

Trezoreria americană a adăugat recent şapte persoane şi o companie de gaze naturale pe lista celor sancţionaţi ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia. Criza din Ucraina va întări legăturile dintre SUA şi Europa, care se vor concentra pe interesele lor comune, a afirmat Schaeuble. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO