Peru expulzează ambasadorul Venezuelei la Lima, ca formă de protest faţă de Adunarea Constituantă

12 aug 2017 Autor: Olimpia Nicolae

Peru a anunţat că va expulza ambasadorul Venezuelei în Lima pentru a protesta faţă de crearea unei Adunări Constituante, controlată de partidul de guvernământ al preşedintelui, Nicolas Maduro, informează Reuters.

Venezuela la rândul său a emis un ordin oficialului peruan delegat în Caracas de a părăsi statul în cel mult cinci zile. Peru şi-a retras ambasadorul în Venezuela în luna martie.

Preşedintele peruan, Pedro Pablo Kuczynski l-a numit, de asemenea, pe omologul său din Venezuela ”dictator”.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a anunţat, marţi, că forţele de securitate venezuelene au folosit forţa excesivă pentru a suprima protestele de stradă, au ucis zeci de oameni şi au reţinut în mod arbitrar aproximativ 5.000 de persoane începând din luna aprilie.

 
Cuvinte cheie:
PERU
, VENEZUELA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide