Business Internaţional

Peste 10.000 de oameni şi-au depus cererea de angajare la Disney, marea majoritate dorind să lucreze pe gratis

Peste 10.000 de oameni şi-au depus cererea de angajare la Disney, marea majoritate dorind să lucreze pe gratis

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2020, 08:56 1786

Peste 10.000 de oameni şi-au depus cererea de angajare la Disney, marea majoritate dorind să lucreze pe gratis. În fiecare an, Disney oferă mai multe locuri de muncă persoanelor interesate să lucreze în cadrul Disney Parks Moms Panel, un grup de oameni ce oferă sfaturi de planificare a vacanţei celor interesaţi să viziteze parcurile tematice ale companiei, potrivit MarketWatch.

Anul acesta, 14 oameni au foşti aleşi să se alăture panelului, diversitatea fiind unul dintre punctele principale pe care le-a vizat compania, fiind alese persoane care lucrează în medicină, în gestionarea patrimoniului şi casnice. Deşi grupul este alcătuit în teorie doar din mame, printre cei aleşi se numără şi trei bărbaţi.

Membrii panelului vor trebui să răspundă săptămânal unui număr de 15 întrebări. Unul dintre membri a declarat că preferă să răspundă întrebărilor imediat după ce îşi va termina munca, în timp ce alţii au optat să îşi ia elibereze programul de seară pentru a avea timp să îşi ducă munca la bun sfârşit.

Membrii vor fi angajaţi cu acte-n regulă în cadrul Disney, însă nu vor fi plătiţi. În schimb, vor putea să îşi petreacă pe gratis o excursie într-un complex Disney la alegere, unde vor putea să aducă până la trei membri ai familiei.

Pe lângă cei 14 noi angajaţi, 28 de oameni din anii trecuţi se vor întoarce să răspundă întrebărilor potenţialilor clienţi. Panelul a fost lansat pentru prima dată în 2008 pentru a furniza informaţii specifice celor interesaţi să îşi petreacă o excursie la Disney World şi a înregistrat noi membri în fiecare an de la lansare.

Procesul de angajare a fost unul destul de amplu, în condiţiile în care aplicanţii au trebuit să scrie mai multe esee, să-şi creeze o prezentare video şi să fie intervievaţi telefonic. Mulţi dintre cei care şi-au depus cererile încearcă să se alăture de ani buni, unul dintre membrii cei noi ai panelului spunând că a încercat să aplice în fiecare an de la înfiinţare.

Angajaţii vor trebui să posede o gamă extrem de detaliată despre universul Disney şi să cunoască mai multe limbi străine, de vreme ce majoritatea întrebărilor sunt în engleză, franceză, spaniolă şi portugheză.

 
 
 
 
 
Gandul.ro ANUNȚ OFICIAL!
AFACERI DE LA ZERO