Business Internaţional

Peste 160.000 de angajaţi la stat în China au continuat să primească salariul chiar şi după ce au plecat din funcţie

Peste 160.000 de angajaţi la stat în China au continuat...

Autor: Oana Stupinean

07.10.2014, 15:30 611

Guvernul chinez a eliminat zeci de mii de „angajaţi fantomă” de pe statele de plată publice ale guvernului ca parte a campaniei preşedintelui Xi Jinping de a elimina corupţia şi risipa banilor publici, scrie Bloomberg.

În total, 162.629 de angajaţi din sistemul public, care lucrau fie în agenţii guvernamentale, fie în cadrul administraţiilor locale sau în companii controlate de stat şi care au continuat să primească salarii după părăsirea locurilor de muncă au fost eliminaţi din sistemul guvernamental de plată, relatează People’s Daily. De asemenea, China a „scăpat” de 114.418 de maşini guvernamentale.

După ce a devenit liderul Partidului Comunist în noiembrie 2012, Xi Jinping a derulat o  campanie împotriva corupţiei şi abuzului de putere. Agenţiile guvernamentale şi-au redus  flotele auto cu 37 % pentru a diminua costurile, potrivit organizaţiei pentru combaterea corupţiei aflată în subordinea Ministerului chinez al Supravegherii. Guvernul condus de Xi a tăiat de asemenea, cheltuielile pentru călătorii în interesul serviciului şi pentru divertisment.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO