Business Internaţional

Peste 19.000 de locuri de muncă în pericol, după ce cea mai mare firmă de construcţii a ţării intră în colaps. Sute de subcontractori riscă falimentul

Peste 19.000 de locuri de muncă în pericol, după ce...

Autor: Alex Ciutacu

21.01.2018, 09:05 41573

Guvernul din Marea Britanie încearcă să reducă efectele negative provocate de lichidarea uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din lume, după ce aceasta a ratat ultimele contracte majore şi a strâns datorii în valoare de 1,35 de miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Falimentul firmei Carillion, unul dintre cei mai mari contractori ai guvernului, ameninţă peste 19.000 de locuri de muncă din Marea Britanie. De asemenea, sute de subcontractori şi de business-uri mici sunt în pericol de faliment.

Un plan de pensie cu rol de protecţie va prelua fondul de pensie al companiei, care a înregistrat un deficit de 800 de milioane de dolari.

Colapsul spectaculos al companiei care ajuta guvernul să rezolve chiar şi operaţiuni cotidiene – precum gestionarea închisorilor sau a mesei de prânz din cadrul şcolilor – ridică o serie de întrebări cu privire la contractele mari pe care guvernul a continuat să le ofere companiei, în ciuda problemelor evidente şi a avertismentelor.

Specialiştii au transmis de-a lungul timpului mai multe avertismente cu privire la profiturile sub aşteptări înregistrate de firmă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO