Business Internaţional

Peste 2.100 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European. Ce posturi sunt disponibile

Peste 2.100 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul...

Autor: Departamentul Social

10.01.2016, 09:33 651

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 2.166 locuri de muncă vacante, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În Spania se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în Portugalia - 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca - 400 de culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni .

În Marea Britanie sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie – medicină generală; iar în Germania 111 de posturi: 50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari,11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci pentru asistenţi manager, cinci pentru electricieni industriali, două pentru mecanici industriali. Printre altele, se mai caută un electrician, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer şi un brutar.

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.

Un număr de 30 de şoferi autocamion transport internaţional sunt căutaţi în Slovacia, iar în Polonia sunt disponibile două posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicaţie).

În Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda un tehnician.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO