Business Internaţional

Peste 250 de zboruri au fost anulate din cauza erupţiei vulcanului islandez

Peste 250 de zboruri au fost anulate din cauza erupţiei vulcanului islandez
24.05.2011, 19:56 251

Norul de cenuşă rezultat în urma erupţiei vulcanului islandezGrimsvötn a determinat anularea a 252 de zboruri în Scoţia şinordul Irlandei, a anunţat Eurocontrol, citat de Mediafax.

"Norul a atins Scoţia şi nordul Irlandei, iar companiile aerieneau decis să nu mai efectueze zboruri în zonele roşii cu densitatemare de cenuşă", a explicat Brian Flynn, şeful de operaţiuni alorganizaţiei europene de securitate aeriană pe contul de Twitter alEurocontrol.

"Norul ar urma să ajungă spre seară în sudul Scandinaviei, înDanemarca şi în unele zone din nordul Germaniei", a adăugat el.

"El ar trebui apoi să se îndrepte spre sud şi să ajungă înFranţa şi Spania, dar este dificil de spus când", a adăugat el.

Brian Flynn a precizat că clubul de fotbal FC Barcelona aşteaptăprecizări de la Eurocontrol cu privire la evoluţia norului decenuşă pentru a şti dacă va putea participa sâmbătă la finala LigiiCampionilor pe Wembley împotriva Manchester United.

Au fost create trei zone - albastră, gri şi roşie - pentru a seevita paralizarea traficului aerian european, după erupţiavulcanului Eyjafjöll în Islanda în aprilie 2010. Anterior, măsurilede securitate impuneau închiderea spaţiului aerian al ţării imediatce aceasta era afectată de norul de cenuşă.

Scoţia a fost plasată în zona roşie, iar Irlanda în zonaalbastră. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO